Hengelose politiek geschokt om bezuinigingsplannen ziekenhuis

De Hengelose politiek verkeerd in shock over de bezuinigingsplannen van ZGT. Lokaal-Hengelo heeft hierop prompt een petitie opgezet voor het behoud van het ziekenhuis onder de kop “Behoud volwaardig ziekenhuis in Hengelo”. Deze werd binnen 24 uur na het lanceren al 1500 keer ondertekend!

Lokaal-Hengelo maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van het ziekenhuis. “Als wij het aan het bestuur van het ZGT en de zorgverzekeraars overlaten, dan blijft er alleen nog maar een uitgekleed ziekenhuis in Hengelo over. De kans is groot dat dit zelfs zonder spoedeisende hulp (SEH) zal zijn.”

In ijskast

De bezuinigingsplannen van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) werden afgelopen week bekend. ZGT moet de komende jaren 10 tot 15 miljoen euro zien te bezuinigen. Daarom zijn alle ‘niet noodzakelijke’ investeringen in de ijskast gezet.

Dat gaat ook op voor de geplande verhuizing van de huisartsenpost van Hengelo naar het ziekenhuis. De vrees onder de huisartsen is groot dat nu zelfs de hele afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) zal verdwijnen uit Hengelo.

Raadslid Leo Janssen van Lokaal-Hengelo heeft onmiddellijk schriftelijke vragen gesteld aan het college. Hij vindt dat een verdere ‘uitholling’ van het ziekenhuis absoluut voorkomen moet worden. Van het college van B en W wil hij weten wat het daaraan denkt te gaan doen.

Ontmantelen

Op haar eigen website stelt Lokaal-Hengelo dat ZGT ‘stelselmatig’ bezig is het ziekenhuis in Hengelo te ontmantelen. ‘Voor we het weten, blijft er net als destijds in Oldenzaal een polikliniek over.’