Als we niets doen wordt ZGT Hengelo een 2e-rangs ziekenhuis in het beste geval!

Het ZGT Hengelo wordt een ziekenhuis voor kortdurende opnames. Dat vertelde bestuursvoorzitter Schmidt gisteravond tijdens de presentatie van de plannen met de 4 ziekenhuizen in de regio. Dit meldde RTV Oost de afgelopen week. Smidt vertelde dit ten overstaan van de gemeenteraden van Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal. Volgens de plannen gaat het ZGT gaat zich concentreren op Almelo en gaat het samenwerken met het Medisch Spectrum Twente(MST) te Enschede. In een straal van 30 kilometer staan nu drie volwaardige ziekenhuizen. Dat kan volgens Schmidt niet uit.

ZGT en MST moeten wel samenwerken om kosten te besparen en om ervoor te zorgen dat een specialist voldoende ervaring opdoet. Dat is een eis van de verzekeraars.

De Hengelose politiek was, naar nu blijkt terecht al bang voor deze ontwikkeling. Eerder werd duidelijk dat de afdelingen Verloskunde en Intensive Care naar Almelo zouden verhuizen. De gemeente Hengelo heeft enkele jaren geleden voor miljoenen geïnvesteerd in het gezondheidspark rond het ziekenhuis. Of dit ook zou zijn gedaan als de plannen toen al bekend waren is giswerk.

Bron: RTV Oost

8 gedachten over “Als we niets doen wordt ZGT Hengelo een 2e-rangs ziekenhuis in het beste geval!

 • juli 3, 2017 om 1:15 pm
  Permalink

  Belachelijk er zijn ook mensen die geen vervoer hebben.. Dus als ik alleenstaande gehandicapte vrouw iets krijg wat dan? eerste de regio taxi en hopen dat ze snel komen…. Te gek voor woorden

  Beantwoorden
 • juli 3, 2017 om 4:57 pm
  Permalink

  Belachelijk!! Mijn buurmeisje had haar arm gebroken, eerst naar de eerste hulp vandaan foto maken. Moet geopereerd, Kind veel pijn wachten wachten wachten overleg hier en daar ging moeilijk vanwege wisseling van dienst in Almelo😵. Uren later horen we; na half zes opereren we in hengelo niet meer. Doodsbang kind in tijdelijk gips! In de ambulance naar Almelo!! Hoe bedoel je omslachtig! Bovendien beangstigend voor t kind. Om maar niet te spreken over de kosten! Even ambulance om kind te vervoeren voor een operatie die ook in Hengelo had gekund! En dan de ouders maar op en neer naar Almelo. Ik ben alleenstaande moeder zonder rijbewijs… Als mijn kinderen toch eens iets overkomt😱

  Beantwoorden
 • juli 3, 2017 om 5:36 pm
  Permalink

  ziekenhuis moet geen polikliniek worden!!! schande

  Beantwoorden
 • juli 3, 2017 om 8:15 pm
  Permalink

  Pff niet normaal…. Zo’n mooi, en een ziekenhuis die alles in huis heeft, waarom moet alles naar een andere stad…. Tis echt te belachelijk voor woorden…. Laten we allemaal petitie tekenen zodat dit ziekenhuis kan en moet blijven bestaan!!

  Beantwoorden
 • juli 3, 2017 om 10:02 pm
  Permalink

  Hengelo heeft meer inwoners dan Almelo. Dit is complete waanzin wat ze nu doen. Eerst de hele bende verbouwen en nu alles naar die oude meuk in almelo? Hoe gooi je geld weg. En dan nog maar te zwijgen over de mensen die niet over een auto beschikken. Gewoon iedere keer een ambulance laten komen dan draaien ze alles snel terug. De verzekeraars hebben een te dikke vinger in de pap. Het wordt tijd dat de politiek hier ook eens wat aan gaat doen.

  Beantwoorden
 • juli 4, 2017 om 5:59 am
  Permalink

  Ik ben helemaal klaar dat er beslissingen worden genomen over de ruggen van de inwoners van hengelo
  Ook heb ik gehoord dat er ook mensen van Almelo naar het ziekenhuis in hengelo moeten en andersom. Geld verkwisting zijn ze goed in ivm subsidie. Politiek doe hier ook eens wat aan.

  Beantwoorden
 • juli 4, 2017 om 3:23 pm
  Permalink

  Hierbij teken ik de petitie voor het behoud van het ziekenhuis in Hengelo, ,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close